wie zijn De Socialisten West-Brabant?

Over ons

Welkom op de pagina van Socialisten West-Brabant. We zijn een verzameling van (linkse) socialisten en communisten die zich in de strijd voor het socialisme verenigen. We zijn de West-Brabantse afdeling van de ‘partij in wording’ genaamd De Socialisten. Ook Zeeland valt tijdelijk onder ons werkgebied, tot zij een zelfstandig functionerende afdeling kunnen vormen.

Socialisten West-Brabant staat voor een democratisch socialisme. We strijden voor een ecologisch en inclusief socialisme, waarbij niemand wordt vergeten. We strijden voor een menswaardige en democratische samenleving. Deze democratische principes proberen we ook door te laten schijnen in ons interne functioneren.

Het doel van onze groep is om socialisten in West-Brabant samen te blijven brengen, we proberen een onderdak te bieden aan allerlei socialisten, communisten en alles wat daar tussenin valt. En waar ongeacht partijlidmaatschap of loyaliteiten iedereen die de kernwaarden van socialisme en democratie onderstrepen welkom is.

We willen met onze groep solidariteit kweken en nadenken over de toekomst van het socialisme in onze regio en in Nederland. Om onze doelen te bereiken organiseren we allerlei activiteiten, zo mobiliseren we voor demonstraties, hebben we discussiemiddagen, houden we poster en stickeracties en proberen we ons te mengen in de onder andere de vakbeweging en klimaatbeweging. Houdt hierom vooral deze site en onze social media (te vinden onderaan de pagina) in de gaten. Ook hebben we een leesgroep waar iedereen met interesse in het socialisme welkom is.

Koersdocument

Socialisten West-Brabant is een jonge groep en onderdeel van de eveneens jonge organisatie De Socialisten. Op de eerste landelijke socialistenconferentie op 25 september 2022 hebben we een koersdocument aangenomen dat uiteenzet hoe wij toewerken naar de lancering van een partij. Deze is hier te lezen.

Wil je graag bijdragen aan het verder ontwikkelen van het Socialisme in West Brabant; schroom dan niet en sluit je aan!