Vier 1 mei met de FNV in Tilburg!

De FNV Midden-Brabant organiseert samen met de SP, PvdA en GroenLinks aankomende 1 mei een dag van de arbeidsviering vanaf 19.30, in het vakbondshuis te Tilburg – Ringbaan West 96-18.

De dag van de arbeid begon als internationale strijddag voor de acht-urige werkweek, en hoewel deze oorspronkelijke eis allang gewonnen is, hebben we als arbeidersklasse nog een hoop te winnen. Vandaar dat wij het vieren ervan in een hoog vaandel hebben staan. Op deze bijeenkomst wordt onder andere de vakbondsfilm ‘Over Leven’ getoond. In deze aangrijpende documentaire vertellen acht hardwerkende mensen over hun woede, over hun dromen en hun worsteling met de inkomenscrisis. Het gaat om gewone werknemers met wat we sinds de coronapandemie ‘onmisbare’ of ‘cruciale’ beroepen noemen. Hiernaast zullen enkele presentaties gegeven worden over onder andere het minimumloon, de bijstand en arbeidsmigratie. Afsluitend is er tijd voor een borrel, van circa 21.45 tot 22.30.